Romanian Arabic English French German Greek Italian Russian Spanish
Program Rotary

Fanion RC Alba Iulia
Proiecte Rotary Club Alba Iulia
Galerie Foto - Seara de colinde 2019

Seara de colinde organizata de Rotary Club Alba Iulia duminica 15.12.2019 la Alba Mall.

Au colindat: Grup de colindatori condusi de profesor Teodora Zarnescu Craiu, Corul Prietenia al claselor I-IV de la scoala Scoala Generala Avram Iancu condusi de profesor Dana Andro, Corul Belcanto al claselor V-VII de la scoala Scoala Generala Avram Iancu condusi de profesor Gabriel Bucur.

Donatiile stranse vor fi folosite pentru proiectul "Sustinem Educatia".

Galerie Foto - Donatie Centru de transfuzie 2019

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba a fost dotat cu un aparat nou de specialitate. Noul aparat este donație din partea Star Assembly și Rotary Club Alba Iulia.Un analizor de hamatologie, utilizat pentru efectuarea hemoleucogramei la donatorii de sange si pentru controlul hematologic de calitate al unitatilor de sange, aparat intrat în posesia Centrului de Transfuzie Sanguina Alba printr-o donație din partea Star Assembly și Rotary Club Alba Iulia.Valoarea proiectului :30.000 Ron.

Galerie Foto - Alba Iulia 101

“Alba Iulia 101” un eveniment al Districtului Rotary2241 dedicat Zilei Nationale a României, organizat si de aceasta data in orasul Marii Uniri de catre Rotary Club Alba Iulia .

Galerie Foto - Israel 2019

În spiritul prieteniei ce caracterizează rotarienii, membrii Rotary Club Alba Iulia au efectuat, la inceputul lunii noiembrie, o vizită în Israel la Rotary Club Modiín, vizita finalizată cu înfrăţirea celor două cluburi.

Galerie Foto - End Polio Now 2019

Poliomielita a fost eradicata in procent de 99,99% la nivel mondial si asta ne face sa fiim foarte mandri. Rotarienii Alba Iulieni impreuna cu Rotakids Alba Iulia au strans din donatii 2100 $ pentru End Polio!

Galerie Foto - Vizita RC Troyes Franta 2019

3 Zile extraordinare petrecute de membrii Rotary Club Alba Iulia in Franta la Rotary Club Troyes Comtes de Champagne. Nici nu se potrivea o tema mai buna decat cea de anul acesta:“Rotary Connects the World“! . O prietenie reinnoita an de an prin vizitele reciproce, ocazie cu care discutam despre proiectele comune si prietenie .Merci beaucup RC Troyes Comtes de Champagne!

Galerie Foto - Chartare RC Suceava Cetate 2019

Rotary Club Alba Iulia a avut deosebita onoare de a Charta noul Club Rotary -Suceava Cetate. Bine ati venit in familia Rotary dragii nostrii fini!

Galerie Foto - Inundatii pian 2019

Fotografii din aceata vara din valea Sebesului, Pianului si Cugi , cand localitatile din aceasta zona au fost afectate de viituri si ploi abundente.ROTARY CLUB ALBA IULIA cu sprijinul STAR ASSEMBLY si STAR TRANSMISSION a venit in ajutorul celor afectati prin donatii de materiale de constructii, mobilier si aparatura electrocasnica.

Galerie Foto - Traseul fotografului 2019

Împreună cu voluntari ai Clubului Lions Alba Iulia, rotarienii alba iulieni au reconstituit, recent, traseul parcurs pe bicicletă de fotograful Marii Uniri, Samoilă Mârza, de la Alba Iulia la Galtiu şi retur. Aceasta este a doua editie a evenimentului, prima avand loc in 2018, anul Centenarului Marii Uniri.

Galerie Foto - Chartare RC Cluj Napoca Hoia 2019

Onorati sa fiim nasii unui nou club in Districtul 2241. Bine ati venit in familia Rotary, Rotary Club Cluj Napoca Hoia!

Galerie Foto - Concurs orientare turistica Prigoana 2019

Orientare si Socializare. 6-8 septembrie 2019 Lunciile Prigoanei Alba - actiune de orientare turistica a RC Alba Iulia . Cu mic cu mare la Orientare!

Galerie Foto - Cupa Rotary la Tenis 2019

Rotary Club Alba Iulia si Rotary Club Civitas Solis au organizat in perioada 23 -26 August a VIII-a editie a Cupei Rotary la Tenis de Câmp.
Turneul este organizat sub egida Federatiei Romane de Tenis de Camp.

Galerie Foto - Schimb de mandat Presedinte 2019-2020
Ceremonie de schimbare a presedintelui Rotary Club Alba Iulia. Florin Marginean i-a predat mandatul de presedinte colegei Lili Radu. La ceremonia oficială au fost prezenți reprezentanţii cluburilor din judeţ: Clubul Abrud-Cîmpeni, Clubul din Aiud, Clubul din Sebeş, Clubul Civitas Solis, Lions, Rotaract, Interact si Rotakids din Alba Iulia. Tema anului este Rotary Connects the World.
Galerie Foto - Bal RC Alba Iulia 2019
Balul Rotary Club Alba Iulia 2019, o gală de o înaltă ținută in cadrul careia s-au strâns fonduri pentru susținerea Liceului Tehnologic Agricol din Ciumbrud.
Galerie Foto - Vizita RC Tabor la Alba Iulia 2019

O delegatia a RC Tabor a vizitat Clubul Rotary Alba Iulia. In cadrul vizitei oaspetii au vizitat Centru Maria Beatrice, Cetatea Alba Iulia si Cramele Ciumbrud. Membri celor doua cluburi au discutat despre colaborarea in proiecte viitoare.

Galerie Foto - Ecologizare valea Pianului 2019

Actiune RC Alba Iulia de strangerea a gunoaileor de pe marginea drumului si a raului in zona Pian- Strungari.

Galerie Foto - Summit integritate 2019
Transparency Internațional România, Rotary Club Alba Iulia, Colegiul Pacienților și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au organizat la Alba Iulia Summitul de Integritate pentru Prosperitate

Evenimentul a avut loc joi, 21 martie 2019, începând cu ora 16:00 în Sala A9 din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Aflat la cea de-a XXVIII-a ediție, summitul promovează integritatea ca element cheie al succesului în dezvoltarea mediului public și privat.
Galerie Foto - Vizita Guvernator 2018-2019

Vineri, 1 februarie 2019, Rotary Club Alba Iulia si Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis au primit vizita Guvernatorului Districtului 2241, Dl. Cristian Jurji.

Intr-un cadru solemn participanţii la şedinţă s-au prezentat, apoi au discutat despre acţiunile desfaşurate in acest an rotarian şi despre proiectele de viitor.

Galerie Foto - Lansare carte Lumina Centenarului

Joi 24 ianuarie de Ziua Unirii Principatelor la Museikon poetul Sergiu Botezatu a lansat volumul de poezii intitulat Lumina Centenarului.

Scriitorul Sergiu Botezatu este din Chișinău și este vicepreședintele Uniunii Scriitorilor Europeni din Moldova și membru al Societății Scriitorilor din Basarabia.

Galerie Foto - Alba Iulia 100. Centenarul Marii Uniri.

Clubul Rotary Alba Iulia impreuna cu Districtul Rotary 2241 Romania si Republica Moldova a organizat la Alba Iulia, in perioada 29 Noiembrie - 1 Decembrie 2018, evenimentul “Alba Iulia 100” pentru a celebra Centenarul Marii Uniri.

Alături de cei peste 500 de participanţi am trăit momente de o mare emoţie sufletească, greu de descris în cuvinte. Au fost zile pline petrecute alături de rotarieni aparţinând tuturor zonelor istorice, care prin prezenţa lor, au făcut dovada că indiferent de etnia căreia îi aparţinem, suntem români prin naştere, reuniţi sub umbrela unei mari organizaţii care promovează un set de valori prin care facem diferenţa în societate.

Galerie Foto - Seara de colinde 2018

Seara de colinde organizata Duminica, 16 Decembrie la Alba Mall.

Au concertat: Grupul Rotakids Alba Iulia, Teodora Zarnescu Craiu si un grup de colindatori, Corul Prietenia al Scolii Generale Avram Iancu din Alba Iulia, Corul claselor 5-8 al Scolii Generale Avram Iancu din Alba Iulia, Corul bisericesc al parohiei ortodoxe Barabant, Ansamblul de colindatori "Doina Muresului" Ciugud.

Donatiile stranse vor fi folosite pentru achizitionare de televizoare pentru camerele in care sunt persoane nedeplasabile - imobilizate la pat - de la Asezamantul social pentru persoane varstnice “Sf. Andrei” - Barabant..

Galerie Foto - Concert Nicu Alifantis 2018
In 23 noiembrie 2018 la Alba Iulia a avut loc concertul de muzică folk intitulat „Alifantis & Zan – Țara de unde vin…”, dedicat Centenarului Marii Uniri si susținut de îndrăgitul cantautor Nicu Alifantis, acompaniat de formația Zan. Concertul a fost organizat in parteneriat cu Rotary Club Alba Iulia si PDG Martha Maria Mocanu.
Galerie Foto - Rotary planteaza 2018

Luna Noiembrie 2018 a insemnat pentru Rotary Club Alba Iulia realizarea a celei de a IV editie a evenimentului Rotary Planteaza prin care 100 de arbori au fost plantati la iesirea din Sebes spre Alba pentru a marca drumul celor care au venit acum 100 de ani la Marea Unire.

La acțiune au participat aproximativ 80 de voluntari împreună cu copiii, de la cluburile din județ: Rotary Sebeș, Interact și Rotaract din Sebeș, Rotary Alba Iulia Civitas Solis și Interact și Rotaract Alba Iulia, Rotary Abrud-Campeni „Floare de Colț”, oaspeți de la Clubul Rotary Boca Raton Florida USA, precum și invitatul special, viitorul guvernator și responsabil cu acest proiect pe România, Marian Neagoe.

Intregul eveniment a putut fi realizat cu ajutorul sponsorilor Toskana Garten, Kronospan și Transavia.

Galerie Foto - Ceasuri Rotary

Un ceas stradal, special, unicat, care omagiază aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, a fost dăruit orașului Alba Iulia, de către Club Rotary Alba Iulia. Construcția are structură metalică și forma aparatului foto folosit de Samoila Mârza, fotograful Unirii.

de asemenea Muzeul Național a Unirii a primit ceas nou din partea Rotary Club Alba Iulia. Albaiulienii, și nu numai, se vor bucura acum de un ceas nou, dar care arată întocmai ca în pozele de dinainte de 1918.

Ambele actiuni au loc sub egida Anul Centenarului Marii Uniri.

Galerie Foto - Predare echipamente electrocasnice Bucerdea 2018
Actiune marca Rotary Club Alba Iulia:Predare aparatura electrocasnica pt cei afectati de inundatii in Bucerdea Vinoasa. Multumim sponsorului Star Transmission.
Galerie Foto - Promenada inimilor 2018

Rotary Club Alba Iulia, continuă programul „Promenada Inimilor 2018“, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii(29 septembrie). Acesta este un proiect, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. La Alba Iulia s-a organizat un cros „prietenesc” unde membri Rotary Club Alba Iulia si Alba Iulia Civitas Solis impreuna cu membri Rotakids, Rotaract, Interact, Lions Club Alba Iulia si alti participanti au alergat prin Cetatea Alba Carolina pe un traseu de 2 km. La sfarsit alergatorii au fost recompensati cu mere si apa ca simbol al unei vieti sanatoase.

Galerie Foto - Traseul Fotografului Unirii

Sambata 15.09.2018 Rotary Club Alba Iulia a organizat „Traseul Fotografului Unirii“ . Am reconstituit traseul pe bicicleta a lui Samoila Mârza , cel care a venit de la Galtiu la Alba Iulia in 1 Decembrie 1918 pe bicicleta, pentru a ne lasa singurele marturii vizuale despre Marea Unire a Romanilor!

Galerie Foto - Conferinta Unirea Transilvaniei

14.09.2018 - „Primii 100 de ani ai Romaniei“ - Unirea Transilvaniei.  Simpozion si expozitie aparate foto vechi organizate de Cluburile Lions si Rotary din Alba Iulia.

Galerie Foto - Paula Porras

Paula Porras Sámano, o adolescentă din orașul mexican Guanajuato a petrecut zece luni în Alba Iulia, România, ca parte a programului Rotary ”Youth Exchange Programme”, care încurajează și susține adolescenții să își petreacă un an de studiu pe un alt continent.

Galerie Foto - Cupa Rotary la Tenis 2018

Rotary Club Alba Iulia și Rotary Club Civitas Solis au organizat la Alba Iulia Cupa Rotary la Tenis de Camp.Competiția este adresată copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 16 ani, fete și băieți . Ajunsa in acest an la a 7-a editie, competiția este inclusă în calendarul oficial al Federației Române de Tenis de câmp.Turneul a durat 3 zile, în perioada 25.08-27.08.2018, și avut loc la Baza sportivă Tenis pro Lincă – Șanțurile Cetății Alba Carolina.

Galerie Foto - Infratire RC Troyes Comtes de Champagne - Franta
28 Iunie 2018 este o zi cu importanta istorica pentru Rotary Club Alba Iulia si Rotary Club Troyes Comtes De Champagne.O zi in care sa semnat infratirea celor doua Cluburi! La Multi Ani! #Jumelagemercibeaoucup!
Galerie Foto - 20 ani Rotaract

La multi ani Rotaract Alba Iulia! 20 de ani in slujba comunitatii! Sarbatorirea tinerilor Rotaractieni alaturi de Cluburile Rotary din Alba Iulia .

Galerie Foto - Schimb de mandat Presedinte 2018-2019
Ceremonie de schimbare a presedintelui Rotary Club Alba Iulia. Ilie Sbuciumeale i-a predat mandatul de presedinte colegului Florin Marginean. La ceremonia oficială au fost prezenți reprezentanţii cluburilor din judeţ, dar nu numai, Clubul Abrud-Cîmpeni, Clubul Deva-Castrum, Clubul din Teiuş, Clubul din Sebeş, Clubul Civitas Solis, Lion, Rotaract şi Interact din Alba Iulia.Tema anului este Be The Inspiration.
Galerie Foto - Bal RC Alba Iulia 2018
Bal caritabil organizat de Rotary Club Alba Iulia in 18 mai 2018 pentru colectarea de fonduri in vederea sprijinirii laboratoarelor de robotica din Alba Iulia, din cadrul Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazu”, Universității „1 Decembrie 1918” și cel destinat echipei de robotică XEO de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”.
Galerie Foto - Conferinta Districtuala Viseu 2018
Participarea membrilor RC Alba Iulia la Conferinta Districtuala Rotary 2241 - Viseul de Sus-2018.
Galerie Foto - Vizita RC Tabor Cehia 2018
In aprilie 2018 o numeroasa delegatie a Rotary Club Alba Iulia a facut o vizita la Rotary Club Tabor din Cehia. Este a doua vizita pe care clubul din Alba Iulia o face clubului din Tabor. S-a discutat despre viitoare proiecte comune intre cele doua cluburi si de posibilitatea unei infratiri.
Galerie Foto - Conferinta Unirea Basarabiei cu Romania

In data de 27.03.2018, la Alba Iulia, a avut loc a doua conferință publică Lions-Rotary din seria 100 ani România cu tema Unirea Basarabiei și Bucovinei cu Romania. Evenimentul, la care au participat elevi de la mai multe licee din oras, a umplut Muzeul Principia. Mulțumim colegilor Lions și Rotary din Alba Iulia pentru implicare, invitaților Dr. Valer Moga, Dr. Laura Stanciu, Paul Vargan de la Suceava, pe care l-am avut alături prin Skype și nu în ultimul rând Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Primăriei Municipiului Alba Iulia și Muzeului Unirii din Alba Iulia!

Galerie Foto - Ziua Internationala Rotary 2018

In 23 februarie 2018 Rotary International sarbatoreste 113 ani de la infiintare. Cluburile din Alba Iulia au sarbatorit evenimentul prin lansare de lampioane din Piata Cetatii Alba Iulia. La multi ani Rotary! #RI113

Galerie Foto - Cartare RotaKids Alba Iulia

În data de 24.02.2018 la Hotel Parc a avut loc Ceremonia de Chartare a clubului RotaKids Alba Iulia, acesta fiind al 6-lea club din Districtul 2241 Romania si Republica Moldova.În cadrul acestui eveniment, Guvernatorul Ales Rotary 2018-2019, Cristian Jurji, a înmânat Charta președintelui Rotakids Alba Iulia. Mult succes si multe realizari!

Galerie Foto - Conferinta Unirea Principatelor 2018

In data de 24.01.2015, a avut loc la Alba Iulia Conferinta 100 ani Romania, Partea I, Unirea Principatelor 1859 - organizata de cluburile Lions si Rotary din judet. Mulțumim invitaților Dr. Valer Moga și Dr. Laura Stanciu, colegilor Lions și Rotary, Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Primăriei Municipiului Alba Iulia și Muzeului Unirii din Alba Iulia!

Galerie Foto - Predare echipamente pediatrie 2017

Azi 20.12.2017 Rotary Club Alba Iulia si Star Transmission au venit in ajutorul copiilor din Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia. Valoarea contractului fiind de 5000€, sponsorizarea constand in echipament medical necesar sectiei.Clubul Rotary Alba Iulia multumeste si pe aceasta cale SC Star Transmission Sebes pentru colaborare, profesionalism in derularea acestui proiect.

Galerie Foto - Seara de colinde 2017

Seara de Colinde 2017 eveniment organizat de Clubul Rotary Alba Iulia in sprijinul Laboratoarelor de Robotica. Multumirile catre: Grupul vocal Poienita al Ansamblului Folcloric Transilvania al Colegiului National Decebal - Deva Scolii Generale Avram Iancu -Corul Prietenia-Rotary Club Deva Castrum,Colegiul Național Militar " Mihai Viteazul" Alba Iulia,Şcoala Gimnazială"Avram Iancu" Alba Iulia,Liceul de Arte Regina MARIA, Alba Iulia,Colegiul National Decebal Deva

Galerie Foto - Impreuna pentru SMURD - 1 Decembrie 2017
Actiune de strângere de fonduri pentru cumpararea de echipament medical pentru SMURD Alba desfasurata pe 30 Noiembrie si 1 Decembrie 2017 de Rotary Club Alba Iulia si Rotakids Alba Iulia. In schimbul unor mici donatii vizitatorul cortului amenajat in parcul din fata catedralei au primit ceşti cu motive de sezon, globuri, fulare tricolore, magneti, obiecte hand made si altele.
Galerie Foto - Rotary Planteaza 2017 2

Membrii cluburilor Rotary, Rotaract și Rotakids din Alba Iulia impreuna cu voluntari elevi ai mai multor scoli din Alba Iulia si Ciugud au plantat, sambata 11 noiembrie 2017, salcami si paltini in zona eolienei de la Seusa. Multumim pe aceasta cale Primariei Ciugud si Toskana Garten pentru sprijin.

Galerie Foto - Vizita RC Cluj Napoca

Duminica 29 octombrie 2017 Rotary Club Alba Iulia a primit vizita Clubului Nas, Rotary Club Cluj Napoca. Membrii celor 2 cluburi au vizitat impreuna Cetatea Alba Carolina, iar apoi au luat parte la o degustare de vinuri, prilej de socializare si de discutii privind posibile colaborari in viitor.

Galerie Foto - Promenada inimilor 2017
Rotary Club Alba Iulia si Rotary Club Civitas Solis au continuat programul “Promenada Inimilor 2017” cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.
Galerie Foto - Vizita RC Tabor - Cehia la RC Alba Iulia
In perioada 26-30 Septembrie 2017, Rotary Club Alba Iulia a primit vizita unei delegatii a Clubului Rotary Tabor din Cehia. Pe parcursul acestor zile au avut loc intalniri de socializare, discutii depre posibile proiecte comune, vizitarea cetatii Alba Iulia si a altor obiective din zona. Multumim RC Tabor pentru vizita facuta si speram intr-o colaborare de lunga durata!
Galerie Foto - Conferinta EEMA Polonia 2017
EEMA Conference Varsovia - Districtul Rotary 2241 a fost reprezentat de Cristina Voina - District Chair ,P.P RC Alba Iulia
Galerie Foto - Rotary Youth Exchange - sosire inbound 2017

Primirea si gazduirea in Romania a doi elevi din Mexic, parte a programului Rotary Youth Exchange (YEP). Unul dintre tineri va locui si studia in Alba Iulia pe o perioada de 1 an. Programul Rotary Internațional de Schimb de Tineri (YEP) reprezintă o experienţă deosebită care face ca în fiecare an mii de tineri să călătorească în zone diferite ale lumii pentru a trăi şi a studia într-un mediu diferit de cel în care au trăit până atunci.

Galerie Foto - Turneu Tenis 2017

Editia VI-a Turneul Rotary Alba la Tenis de Câmp.

Galerie Foto - Vizita Guvernator 2017-2018
Vizita Guvernatorului 2017-2018 Rotary District 2241 Emilian Sopoian la Cluburile Rotary din Alba Iulia
Galerie Foto - ICC RO GE AT 2017
Participare la ICC Romania - Germania - Austria. Vizita la RC Zell am See - Austria.
Galerie Foto - Schimb de mandat Presedinte 2017-2018
Ceremonie de schimbare a presedintelui Rotary Club Alba Iulia. Aurel Crișan i-a predat mandatul de presedinte colegului Ilie Sbuciumelea. La ceremonie a participat guvernatorul districtului 2241 România – Moldova, Mircea Solovăstru și mai mulți asistenți – guvernatori.
Galerie Foto - Vizita RC Troyes Franta 2017
Vizita RC Alba la Rotary Club Troyes Comtes de Champagne - Franta.
Galerie Foto - Intalnire Rotary Youth Exchange 2017

In data de 26.10.2011, la Alba Iulia, a avut loc infratirea dintre Rotary Club Alba Iulia si Rotary Club din Thessaloniki Est din Grecia.S-au abordat modalitati de ajutorare a unei comunitatii de etnie greaca din Dobrogea, proiect si actiune care se va desfasura cu colaborarea celor doua cluburi. Mai jos gasiti imagini de la festivitate precum si acordul de colaborare.

Galerie Foto - Bal RC Alba Iulia 2017

Bal caritabil organizat de Rotary Club Alba Iulia pentru colectarea de fonduri in vederea achizitionarii de echipament medical destinat Spitalului Judetean Alba.

Galerie Foto - Rotary Planteaza 2017
"Cand toata lumea taie, Rotary Planteaza" este deviza actiunii organizate de cluburile Rotary Alba Iulia si Rotary Alba Iulia Civitas Solis. Pe un teren in apropiere de Ciugud membrii celor doua cluburi si cunoscuti au plantat sambata 08.04.2017 puieti de gorun. O actiune similara, dar de mai mare amploare, a avut loc in toamna 2016. Multumim pe aceasta cale Primariei Ciugud si Toskana Garten pentru sprijin.
Galerie Foto - Summit integritate

In 9 martie 2017, la Universitatea 1 Decembrie 1918 a avut loc Summitul de Integritate pentru Prosperitate. Scopul acestuai este promovarea integritatii ca element cheie al succesului in dezvoltarea mediului public si privat. Cluburile Rotary din Alba Iulia au fost co-organizatorii acestui eveniment,

Galerie Foto - Ziua Rotary International 2017

In 23 februarie 2017 Rotary International sarbatoreste 112 ani de la infiintare. Cluburile din Alba Iulia au sarbatorit evenimentul prin proiectarea siglei Rotary pe cladirea Universitatii si lansare de lampioane din Piata Cetatii. La multi ani Rotary! #RI112

Galerie Foto - Predare echipamente UPU

In data de 21.12.2016, in prezenţa unei delegaţii Rotary Club Alba Iulia şi a conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, a avut loc predarea către secţia UPU-SMURD Alba, a echipamentului şi aparaturii achiziţionate (un electrocardiograf performant, o imprimantă, termometre digitale) din fondurile strânse ca urmare a acţiunilor  desfăşurate cu ocazia mai multor evenimente Rotary.

Galerie Foto - Seara de colinde 2016

Sambata 10.12.2016 incepand cu ora 17:30 a avut loc la  Alba Mall Concertul de colinde organizat de Rotary Club Alba Iulia în cinstea echipajului SMURD Alba.

Corul de copii Theotokos,  Corala Armonia din Baia Mare și Ansamblul Doina Mureșului din Ciugud, au oferit un spectacol muzical care i-a introdus pe cei prezenți în spiritul Crăciunului.

Evenimentul face parte din seria actiunilor de strangere de fonduri pentru cumpararea de echipament medical pentru SMURD Alba.

Galerie Foto - Impreuna pentru SMURD - 1 Decembrie 2016

Actiune de strângere de fonduri pentru cumpararea de echipament medical pentru SMURD Alba desfasurata pe 30 Noiembrie si 1 Decembrie 2016 de Rotary Club Alba Iulia in Parteneriat cu Lions Club Alba Iulia.

In schimbul unor mici donatii vizitatorul cortului amenajat in parcul din fata catedralei au primit ceşti cu motive de sezon, globuri, fulare tricolore, magneti, nuieluşe de Mos Nicolae, obiecte hand made si altele.

Galerie Foto - Rotary Planteaza 2016
"Cand toata lumea taie, Rotary Planteaza" este deviza actiunii organizate de cluburile Rotary Alba Iulia si Rotary Alba Iulia Civitas Solis. Pe un teren in apropiere de Ciugud au fost plantati sambata 19.11.2016 aproximativ 2000 de puieti de gorun. Pe langa membrii Rotary si cunoscuti, la actiune au participat elevi ai Colegiului Militar Mihai Viteazu, ai Scolii Generale Avram Iancu, ai Scolii Generale din Ciugud, reprezentanti ai Primariei Ciugud si cetateni din comuna. Multumim pe aceasta cale Primariei Ciugud si Toskana Garten pentru sprijin.
Galerie Foto - Seminarul Fundatiei Rotary 2016
In perioada 11-13 noiembrie 2016 a avut loc la Poiana Brasov, într-o ambianță deosebită oferită de Hotel Alpin, SEMINARUL FUNDAȚIEI ROTARY la care a participat si o delegatie din partea RC Alba Iulia.
Galerie Foto - Vizita Guvernator 2016-2017
Joi, 6 Octombrie 2016, Rotary Club Alba Iulia a primit vizita Guvernatorului Districtului 2241, Dl. Mircea Solovastru.

Intr-un cadru solemn participanţii la şedinţă s-au prezentat, apoi au discutat despre acţiunile desfaşurate in acest an rotarian şi despre proiectele de viitor.
Galerie Foto - Promenada inimilor 2016

Rotary Club Alba Iulia si Rotary Club Civitas Solis împreună cu Fundația CardioPrevent, membru al Forumului Naţional de Prevenție, în parteneriat cu rețeaua magazinelor PROFI și Fundația Română a Inimii, a continuat programul “Promenada Inimilor 2016” cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.

Galerie Foto - Vizita delegatie RC Veliko Gradiste la Alba Iulia

O delegatie a RC Veliko Gradiste a efectuat in luna august 2016 o vizita in Romania la clubul nostru, Rotary Club Alba Iulia.

Galerie Foto - Turneu tenis 2016

La mijlocul lunii august la Alba Iulia s-a desfășurat Cupa Rotary la Tenis de Camp ai caror organizatori au fost Rotary Club Alba Iulia și Rotary Club Civitas Solis.

Galerie Foto - Vizita in Serbia la RC Veliko Gradiste

O delegatie a RC Alba Iulia a efectuat in luna iulie 2016 o vizita in Serbia la Clubul Rotary Veliko Gradiste in vederea stabilirii unui parteneriat intre cele 2 cluburi.

Galerie Foto - Schimb Mandat Presedinte 2016-2017
Schimb mandat presedinte RC Alba Iulia: Immediate Past President: Cristina Voina, President 2016-2017 Relu Crisan.
Galerie Foto - Conferinta Districtuala Sinaia 2016
Participarea membrilor RC Alba Iulia la Conferinta Districtuala Rotary 2241 - Sinaia 2016
Galerie Foto - Carti Cadou 1 iunie 2016
Actiune a Clubului Rotary Alba Iulia cu ocazia zilei copilului la Scoala Generala Mihai Eminescu si Scoala Generala Avram Iancu - Cadouri pentru elevii claselor pregatitoare - carti educative si dulciuri. La multi ani tuturor copiilor!
Galerie Foto - Turneul international Stradivarius
In 19 mai 2016 violonistul Alexandru Tomescu a sustinut în Catedrala Romano-Catolică Sf. Mihail din Alba Iulia concertul din cadrul turneului international "Stradivarius - Experience 2.0". Turneul, sustinut de cluburile Rotary din tara, are şi o cauză socială: reabilitarea Casei Enescu din Mihăileni şi fondarea Academiei de Muzică şi Arte Vizuale "George Enescu".
Galerie Foto - Vizita Oaspeti Anglia la Casa Brian

Rotary Club Alba Iulia a gazduit pentru cateva zile in martie 2016 o delegatie de la Rotary Club Birmingham Breakfast. In 15 martie a avut loc o vizita la Casa Brian Moore din Sebes, centru construit in urma cu 6 ani prin efortul cumulat al Rotary Club Birmingham Breakfast, Rotary Club Sebes si Rotary Club Alba Iulia.

Copii au primit dulciuri si masti cu figura celui mai mare scriitor britanic, Shakespeare, de la a carui moarte se implinesc 400 ani in 2016.

Galerie Foto - Vizita la Centru Maria Beatrice

Rotary Club Alba Iulia gazduit pentru cateva zile o delegatie de la Rotary Club Birmingham Breakfast. In 16 martie a avut loc o vizita la Centrul Maria Beatrice - centru de recuperare neuromotorie copii recunoscut la nivel national si nu numai.

Clubul Rotary Alba Iulia are in vedere proiecte de viitor pentru sustinerea activitatilor desfasurate la Centrul Maria Beatrice.

Galerie Foto - Bal RC Alba Iulia 2016
Bal organizat de RC Alba Iulia pentru colectarea de fonduri in vederea achizitionarii de echipament medical pentru Centrul de recuperare neuromotorie copii "Maria Beatrice".
Galerie Foto - Ziua Rotary International 111 ani

Astazi Rotary International sarbatoreste 111 ani de la infiintare. Cluburile din Alba Iulia au sarbatorit evenimentul prin proiectarea siglei Rotary pe cladirea Universitatii si lansarea a 111 lampioane din Piata Cetatii. La multi ani Rotary!

Galerie Foto - Comitet Districtual Alba Iulia
In periada 29-30 ianuarie 2016 a avut loc la Alba Iulia intalnirea Comitetului Districtual 2241. Pe durata intalnirilor s-au discutat mai multe subiecte importante pentru Districtul 2241 Romania si Republica Moldova.
Galerie Foto - Seara de colinde 2015

Duminica, 13 decembrie, începând cu ora 17.00, la Alba Mall a avut loc evenimentul ”Împreună pentru SMURD”, organizat de Rotary Club Alba Iulia.

A fost un concert de colinde, învitat de onoare fiind Corul barbatesc de la Finteusul Mare. Au mai urcat pe scenă: Corul Theotokos, Ansamblul Doina Arieșului, Tenorul Emanuel Popescu și Formația de tulnicărese Avram Iancu. Evenimentul face parte din seria acțiunilor de strângere de fonduri pentru cumpararea de echipament medical pentru SMURD Alba.

Galerie Foto - Impreuna pentru Smurd - 1 Decembrie

De 30 Noiembrie si 1 Decembrie 2015 Rotary Club Alba Iulia in Parteneriat cu Lions Club Alba Iulia a desfasurat o actiune de strângere de fonduri pentru cumpararea de echipament medical pentru SMURD Alba.  In schimbul unor mici donatii vizitatorul cortului amenajat in parcul din fata catedralei au primit ceai, ceşti cu motive de sezon, globuri, turta dulce in forma cetatii, fulare tricolore, nuieluşe de Mos Nicolae si altele.

Galerie Foto - Conferinta 300 ani

Conferința „300 de ani în Cetatea bastionară Vauban Alba Carolina” a avut loc joi, 19 noiembrie, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.Organizatori Rotary Club Alba Iulia si Lions Club Alba Iulia.

La conferință au participat rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, directorul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Gabriel Rustoiu, președintele Lions Club Alba Iulia, Razvan Pandor, președintele Rotary Club Alba Iulia, Cristina Voina. Evenimentul i-a avut ca invitați pe dr. Remus Câmpeanu (Institutul de Istorie „George Bariț”, Academia Română, Filiala Cluj-Napoca) – Cetate și Școală și conf. univ.dr. Laura Stanciu (Departamentul de Istorie-Arheologie-Muzeologie, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia), Alba Iulia – o istorie în imagini a oraşului prin străzile şi monumentele sale (I-II).

Galerie Foto - Vizita Guvernator District 2241 - 2015

In data de 11.11.2015, la Alba Iulia, a avut loc vizita Guvernatorului Districtului 2214, Daniel Tanase.


Acesta s-a intalnit si adresat membrilor Rotary din cele doua cluburi Rotary Club Alba Iulia si Rotary Club Civitas Solis.Galerie Foto - Chartare RC Deva Castrum

Duminica,08.11.2015, la Teatrul de Arta din Deva a avut loc ceremonia de chartare a Rotary Club Deva Castrum.Festivitatea s-a desfasurat in prezenta unor delegatii de la cluburi similare din tara, dar si a Guvernatorului Rotary, Districtul 2241, Romania-Republica Moldova, Daniel Tanase.

Ceremonia a fost urmata de un bal caritabil, la care au participat peste 160 de persoane, scopul acestuia fiind strangerea de fonduri pentru sprijinirea unor copilasi saraci din Rapoltu Mare.

Rotary Club Alba Iulia a participat la festivitati in calitate de Club nas.

Galerie Foto - Aniversare 20 ani
Vineri, 15 mai 2015, s-a aniversat 20 de ani de la înființarea Rotary Club Alba Iulia. Cu această ocazie, aproximativ 30 de membri ai Rotary Alba Iulia au fost prezenți în fața Sălii Unirii din oraș, unde de altfel a fost făcută cartarea Clubului. Aici a fost dezvelită o placă aniversară, pentru a marca momentul. Mai târziu, de la ora 17:00, în sala de ședințe din cadrul Hotelului Medieval, a urmat ceremonialul aniversar la care au fost invitați peste 200 de membri Rotary din întreaga țară și din străinătate.
Galerie Foto - Ziua Internationala Rotary

In 23.02.2014 cluburile Rotary, Rotaract si Interact din judetul Alba au sarbatorit la Alba Iulia 110 ani de la infintarea primului club Rotary din lume. Pentru marcarea acestui eveniment, pe fatada Universitatii 1 Decembrie 1918 s-a proiectat sigla Rotary International, iar participantii au lansat lampioane.

Evenimentul a fost organizat de Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis si Rotary Club Alba Iulia.

Galerie Foto - Comemorare Ioan Pop - Ctitor Biserica Bucerdea
Duminica 14.02.2014 membrii clubului Rotary Alba Iulia au participat la un parastas pentru comemorarea ctictorului bisericii din Bucerdea Vinoasa, Dr. Ioan C. Pop. Cu aceasta ocazie Clubul a donat 1000 lei pentru sustinerea bibliografiei fiilor satului Bucerdea.
Galerie Foto - Seara Colinde si strangere de fonduri

Eveniment caritabil care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Ciprian, micul pianist suferind de o boală nemiloasă din orasul nostru, Alba Iulia.

Bucuria colindelor românești a fost adusă publicului din Cetatea Alba Iulia de interpreți și grupuri de colindători din mai multe zone ale județului Alba.

Update 10.01.2015: In seara zilei de 09.01.2015, membrii cluburilor Rotary Alba Iulia si Rotary Alba Iulia Civitas Solis au inmanat suma de 10 000 lei, stransi in cadrul evenimentului Seara de colinde, familiei lui Ciprian. Ciprian, iti dorim multa Sanatate!

Galerie Foto - Promenada inimilor
Obiectivul programului „Promenada Inimilor” este acela de a încuraja persoanele de toate vârstele să facă mișcare, pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.
Galerie Foto - Casa

In data de 16.04.2010 a avut loc inaugurarea noului sediu al Organizaţiei “Trebuie” din Sebeş – construcţie modernă destinată ocrotirii persoanelor cu dizabilităţi unde acestea beneficiază de asistenţă socială competentă. Acest edificiu a fost construit prin contribuţia exclusivă a cluburilor Rotary Birmingham Breakfast Anglia, Rotary Alba Iulia si Rotary Sebeş. Incă de la inaugurare s-a convenit ca in continuare clădirea sa fie numita “Casa Brian Moore” in amintirea acestui activ si sufletist membru rotary al Clubului din Birmingham, care şi-a consacrat ultimii 15 ani din viaţa realizării acestui obiectiv şi care, din pacate, nu a mai trăit să vadă construcţia incheiată. In cadrul instituţiei funcţionează două centre de zi: unul pentru copii de grădiniţă cu dizabilităţi, iar celălalt destinat reabilitării şi recuperării adolescenţilor si tinerilor.

Galerie Foto - Donatie autoturism Dacia - Centrul de ingrijire persoane vartsnice
In luna iunie 2006 la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia s-a consumat ultimul act al celei mai importante acţiuni, din calendarul acestui an, a Clubului Rotary Alba Iulia. Autoturismul pentru care rotarienii albaiulieni şi prietenii lor din ţară au strâns bani cu ocazia Balului Rotary, organizat în urmă cu aproximativ o lună de zile, a ajuns în posesia celor cărora le-a fost destinat: Serviciul Public de Asistenţă Socială Alba, Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice. Autoturismul este Dacia Logan MCV şi a costat 30.400 de lei. Autoturismul va fi folosit pentru transportul vârstnicilor, dar şi pentru transportul hranei la domiciliul vârstnicilor asistaţi de SPAS Alba Iulia, pentru deplasarea acestora spre sau dinspre unităţile medicale.
Galerie Foto - Izvor
Izvor (15)

Reactivarea izvorului de apa potabila de pe drumul national Sebes-Sibiu, loc. Rahau, denumit in continuare IZVORUL LUI PICU, dupa numele colegului nostru IRIMIE PRECUP (PICU). Igienizarea zonei in scopul creerii unor conditii confortabile pentru cei care vor face un popas.

Galerie Foto - Infratire Club Rotary Thessaloniki Est

In data de 26.10.2011, la Alba Iulia, a avut loc infratirea dintre Rotary Club Alba Iulia si Rotary Club din Thessaloniki Est din Grecia.S-au abordat modalitati de ajutorare a unei comunitatii de etnie greaca din Dobrogea, proiect si actiune care se va desfasura cu colaborarea celor doua cluburi. Mai jos gasiti imagini de la festivitate precum si acordul de colaborare.